loading

سوله به سازه های فلزی گفته می شود که سقف آن ها شیب دار است. سوله ها با اهداف متفاوتی ساخته می شوند و انواع مختلفی دارند. کاربرد سوله ها در ساخت سالن های ورزشی، کارخانه ها، انواع انبارها، مرغداری ها، تعمیرگاه ها و … بسیار معمول است. حتی آشیانه هواپیما را با سوله ها می سازند و امروزه می توان گفت ادامه فعالیت بسیاری از صنایع بدون وجود سوله ها غیر ممکن شده است.

برای ساخت سوله از انواع ورق استفاده می شود که شامل ورق گالوانیزه، ورق آهنی ورق آلوزینک و … می باشد که هرکدام تنوع و کاربرد متفاوتی دارند و برای استفاده در قسمت های مختلف سوله از آن ها استفاده می شود. در این نوشته قصد داریم به این موضوع بپردازیم که اهمیت سوله در صنعت چیست و چرا از سوله ها استفاده می کنیم.

اهمیت سوله در صنعت چیست؟

سوله در صنعت به این دلیل مهم است که کاربرد فراوانی دارد و مزایای استفاده از سوله در صنعت به حدی است که هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد. اجزای تشکیل دهنده سوله عبارتند از: ستون، رفتر، پرلین، استرات، بادبند،  سگراد، نبشی سینه بند، سایه بان، ستون وال پست، پیچ و مهره. در زیر برخی از دلایل اهمیت سوله در صنعت را نام می بریم.

دلایل مهم بودن سوله برای صنعت

  • ساخت سازه با سوله باعث افزایش سرعت کار می شود و افزایش سرعت ساخت سوله یکی از دلایل اهمیت سوله در صنعت است که به رشد ساخت و ساز در کشور کمک می کند.
  • سوله ها سازه های سبکی هستند و نسبت به سازه های بتنی و اسکلتی وزن به مراتب کمتری دارند و همین امر باعث مقاومت آن ها در برابر زلزله می شود.
  • ساخت سوله نسبت به ساخت سازه های آهنی بسیار ارزانتر تمام می شود. بنابر این هزینه تمام شده کمتر یکی از دلایل اهمیت سوله در صنعت می باشد.
  • سوله ها در برابر باد، سیل، ضربه و باران و برف و … مقاوم اند و تحمل پذیری بالایی دارند.
  • سوله ها سازه هایی هستند که قطعات آن ها قابل جابجایی است.

در مکان های صعب العبور که امکان حمل مصالح سخت است استفاده از سوله یک راه حل مناسب است.